Vask/impregnering: Vi tilbyr totalservice av din båtkalesje! Vi utfører grundig og fagmessig vask, impregenering og reparasjon av båtkalesjer.

Et stadig mer utfordrende klima med blanding av mye nedbør, sol og varme, og voldsomme uvær gjør sitt til at båtkalesjer utsettes for meget tøff behandling gjennom en lang båtsesong. Båtkalesjen har derfor behov for renhold / impregnering og sømming med jevne mellomrom.

Riktig impregenering er viktig for at kalesjen skal holde tett, ikke trekke vann, eller holde på fuktighet. Fuktighet gir grobunn for jordslag, og råte.

I vår prosess vil kalesjen bli vasket skånsomt men allikevel effektivt for et godt resultat, og gjennomimpregnert i siste bad i behandlingen.
Ved påbegynnende jordslag, bør kalesjen umiddelbart vaskes og impregneres.

Vi anbefaler ikke jordslagfjerningsmidler som selges i diverse forretninger, da disse produktene ofte inneholder klor. Klorin og klorholdige produkter, vil medføre at kalesjen morkner, og at sømmene tæres opp. Vår behandlng skader ikke båtkalesjen eller vinduer, men dersom båtkalesjen har synlige eller skjulte skader etter jordslag eller tidligere feilbehandling, så vil disse skadene sannsynligvis komme til syne etter vår behandling.

Dersom kalesjeduken eller sømmene er skadet, vil vi kanskje ikke oppdage dette før etter vask. Kalesjen henger ofte i sammen i sømmer av gammelt lim som benyttes i sømmer når kalesjen er ny. Skitt, salt og gammel impregnering kan også gjøre sitt til at kalesjen ofte "henger sammen" selv om sømmene er dårlige. Når vi vasker bort alt dette gamle skitten så vil vi avdekke om sømmene eller duken er dårlige.
Vi sjekker sømmer og duk i forkant av evt.vask/behandling av kalesjen, men i enkelte tilfeller vil ikke evt.skader i duk, sømmer og vinduer oppdages før etter av vi har vasket kalesjen.

        
Kalsjeversted / søm:

Bytte av sømmer  gjøres fra tid til annen.

Levetiden på kalesje og sømmer avhenger av hvilken behandling og påkjenning kalesjen har vært utsatt for underveis.

Hvor lenge båten står på sjøen i sesongene, om kalesjen står på båten i opplag vinterstid, og selvfølgelig kvaliteten på tråder og matrialer som har blitt benyttet under produksjon er momenter som spiller inn på levetiden. 

Vi reparerer alt på båtkalesjen. Vi utfører omsøm, skifter glidelåser, skifter vinduer, knapper stropper etc.

 
Vi har flere faste leveransepunkter rundt Oslofjorden, og har fast mottak på flere båtopplag. Vi henter og bringer rundt Oslofjorden.
 
Kontakt oss for nærmere opplysninger og priser.
 
Telt /fortelt:
Vi tilbyr også vask/impregnering og reparasjon av telt og fortelt. Telt blir vasket skånsomt og effektivt i maskin.
Reprasjon blir utført med moderne symaskiner. Kontakt oss for nærmere opplysninger og priser.

DSC2926
DSC2922
DSC3056
DSC3058
DSC2909